Kuinka tuli ymmärsi oman sielunsa

Saara Tikka, 6 vuotta, 30.11.1999

KLASSINEN TARINA,
KUINKA TULI YMMÄRSI OMAN SIELUNSA

tuli

Olipa kerran tyttö. Tyttö katseli yleensä tulta reiästä. Kerran tyttö näki vain mustaa ja valkoista. Kun äiti kysyi, mitä tyttö näki, niin tämä vastasi: ”Pelkkää mustaa ja valkoista.” Äiti sanoi, että mietitään sitä myöhemmin, kun minulla on töitä. Tyttö mietti päänsä puhki, kunnes tiesi vastauksen. Tyttö ymmärsi siis näin: ”Valkoinen on tulen hyvä puoli, kuinka kaunis se on ja kuinka ihanasti se lämmittää. Ja musta on tulen paha puoli, kuinka se voi tappaa ja murhata toisia.” Kun tuli kuuli sanan murha, se pinkaisi ylös ja lähti pakoon pahaa sieluaan, koska se ei ymmärtänyt hyvää puoltaan. Niinpä se pinkoi ja pinkoi eikä päässyt pakoon pahaa puoltaan, kunnes se hyppäsi miehen takkaan juuri kun tämä oli sytyttämässä sitä. Mies ei
ehtinyt edes sytyttää, kun tuli syttyi. Heti sen jälkeen pisara tippui tulen päälle. Tuli sammui ja ymmärsi, mikä hänen hyvä puolensa on. Niinpä tuli käänsi päänsä ja laukkasi takaisin tytön luokse, jotta tämä voisi tutkia tulen sielua. Joka päivä tyttö näki erilaisen mustavalkoisen kuvion ja joka päivä se tarkoitti erilaista olemusta.

Isän komentti:

Saara mietti tätä tarinaa ensin päiväkodin päivälevolla ja sitten yöllä, kun ei saanut unta ja kertoi heti aamulla minulle ja kirjoitin sen ylös. Sanavalinnat ovat Saaran. Emme ole löytäneet tarinalle esikuvaa.

2 ajatusta artikkelista “Kuinka tuli ymmärsi oman sielunsa

  1. Petteri Sulonen

    Vau. Kannattaisiko jättää vastaisuudessa kirjoittelu suosiolla Saaran vastuulle? Pistää nimittäin tätä menoa Sante-sensein viralta…!

Haluatko kommentoida?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s